第 1072 期 趨勢巨流河 2018/09/25

【多益大勝利】

文/英文系講師李金安

1.The old saying "_of the law is no excuse," is not merely a tired cliché, but is an ensconced principle of criminal law.

(A) Ignorance (B) Ignore (C) Ignored (D) Ignorant

ANS: A

NOTE: 空格在of前面要填「不知情」的名詞。Ensconced  安置好的。

2.The worst that can happen _ that you can be evicted on the spot, making it necessary to find accommodation elsewhere immediately.

(A) were (B) is (C) has (D) would

ANS: B

NOTE: 主詞為the worst是單數,表示「最糟糕的事情」;that can happen是形容詞子句,修飾the worst。

3.At that particular store, employees _ the shelves at night rather than during store hours so as not to interfere with customers.

(A) practiced (B) stocked (C) assembled (D) updated

ANS: B

NOTE: stock the shelf  把商品上架。

4.Tom is planning to get married as soon as he _ from college.

(A) graduates (B) will have graduated (C) is graduating (D) will graduate

ANS: A

NOTE: as soon as 表「一…就…」,後可接【現在簡單式】或【過去簡單式/過去完成式】,由整句的時態決定。

5.Training for the New York Marathon _ in 3 days. All participants are required to receive it.

(A) has taken place (B) is taken place (C) is taking place (D) will take place

ANS: D

NOTE: 發生take place為主動語態;in 3 days表未來時間,3天後。

6.Jack _a transfer at work even though he was due for a promotion.

(A) caught up with (B) shied away from (C) put in for (D) gave in to

ANS: C

NOTE: (A) 趕上;(B) 迴避;(C) 申請;(D) 屈服。

7.The system administrator has unlimited access to the database_ it is possible to prevent him from manipulating transaction records.

(A) so (B) but (C) otherwise (D) however

ANS: B

NOTE: 前後句為轉折的關係,選連接詞but。

8._ to understand your customers’ needs and wants could result in ill-informed marketing strategies.

(A) Fail (B) Fail-safe (C) Failible (D) Failure

ANS: D

NOTE: 句型failure to + 原V  疏忽~

9.The top management couldn’t decide _ would be the best reaction to the system administrator’s breach of the security policy.

(A) what (B) whether (C) that (D) it

ANS: A

NOTE: 疑問詞what可當decide的受詞,也可當would be的主詞,表示「什麼」。

更新時間: 2018/09/17 | 點閱: 111 | 下載:

  • 版權所有:淡江時報社
  • 電話:02-26250584
  • 傳真:02-26214169
  • 建議使用 Chrome 瀏覽器