第 1074 期 趨勢巨流河 2018/10/15

【多益大勝利】文/英文系講師李金安

●文/英文系講師李金安

1073B期試題解答,看你答對了幾題?

1. The car _ is economical but also feels good to drive.

(A) might as well (B) not only (C) no sooner (D) rather than

ANS: B

NOTE: not only ~ but also~  不只…而且…

2.Neither Peter nor his girlfriend _ aware of the car accident when they walked out of the restaurant.

(A) was (B) were (C) is (D) are

ANS: A

NOTE: neither ~ nor ~ 連接主詞時,動詞由最靠近的主詞決定單複數,所以his girlfriend決定動詞was。

3.The seminar was canceled _ the invitations were not printed in time.

(A) despite (B) although (C) however (D) because

ANS: D

NOTE: 空格要填「因果關係」的連接詞because;despite是介係詞,只接名詞片語;however是副詞。

4.To facilitate our efficiency, management has purchased more than 50 desktop computers, _are to be installed in the accounting section.

(A) many of which (B) for many (C) many of them (D) but some

ANS: A

NOTE: 關代which不但有代名詞的功能,可以代替先行詞computers,還有連接詞的功能,可以連接兩個句子。(C)修改成and many of them就正確了。

5.Don’t use any words_meanings you don’t know well.

(A) that (B) whose (C) in which (D) on which

ANS: B

NOTE: 關代whose是所有格的概念,表「~的」。

6.If we had not _large funds for infrastructure projects, this development would not be so rapid now.

(A) allocating (B) allocative (C) allocated (D) allocation

ANS: C

NOTE: 空格要填「分配」的動詞,配合前面的had形成過去完成式。

7.The Nelson Flames _____ waiting for a decade for a return to the OFSAA boys' hockey tournament.

(A) have been (B) will be (C) are (D) were

ANS: (A)

NOTE: decade (noun) 10年、tournament (noun) 錦標賽;「for + 一段時間」「現在完成式」的線索;動詞wait時常搭配「現在完成進行式」,表示一直在等待。

8.Miami Dolphins coach, Adam Gase, _____ a new policy last week that mandates players stand for the national anthem.

(A) implementing (B) has implemented (C) implements (D) implemented

ANS: (D)

NOTE: mandate (verb) 要求、implement (verb) 執行;主要子句的last week是「過去簡單式」的時間線索

更新時間: 2018/10/15 | 點閱: 162 | 下載:

  • 版權所有:淡江時報社
  • 電話:02-26250584
  • 傳真:02-26214169
  • 建議使用 Chrome 瀏覽器