第 1062 期 趨勢巨流河 2018/03/26

【多益大勝利】1061期多益大勝利問題答案與解析

1061期多益大勝利問題答案與解析

●李金安(英文系講師)

1.There should be nothing exclusive or secret about _planning.

(A) strategies (B) strategist (C) strategic (D) strategize

ANS: C

NOTE: (A)策略、名詞 (B) 策略家、名詞 (C) 策略的、形容詞 (D) 制定戰略、動詞;strategic planning 是名詞片語,策略/戰略計畫。

2.The store has grown so rapidly that its owner is planning to set up one branch in Osaka and_in Sapporo.

(A) another (B) one another (C) other (D) each other

ANS: A

NOTE: another 為不特定的單數代名詞,未限制範圍,意思為「任何另外一個」。Each other 是兩者之間的互相。One another 是三者或三者以上的互相。Other 單獨出現當形容詞用。

3.Having looked at the sales figures for last year, there seems to be_of a discrepancy in the third quarter.

(A) nothing (B) something (C) everything (D) nothing

ANS: B

NOTE: Something of a discrepancy 有一些不一致的感覺;something of +抽象名詞有一些~的感覺。

4.You have to fill out the tax form_to the contract you received on the first day.

(A) attaching (B) attach (C) attached (D) attachment

ANS: C

NOTE: 納稅申報表是被附在合約後面,是被動語態。本來是… which is attached to … 但which is省略,留下表示被動的過去分詞。

5.Barcelona is_the “best beach city” in the world by National Geographic.

(A) considered (B) considering (C) considerate (D) considerable

ANS: A

NOTE: 被動語態,該句為「巴塞隆納被視為最佳海灘城市」。Considerate貼心的;considerable相當多的。

6.MICROMINE is_to announce the release of Pitram 4.9, the latest version of their leading fleet management and mine control solution.

(A) pleasant (B) please (C) pleasing (D) pleased

ANS: D

NOTE: S + be pleased to + V  S感到高興去做V~;Pleasant 令人愉快的、討人喜歡的。

7.Because our culture is customer-centric, you're encouraged to take the _in helping our customers secure their financial future.

(A) physique (B) initiative (C) appreciation (D) commensurate

ANS: B

NOTE: 片語:take the initiative in ~ 主動做~。單字:physique體格;appreciation 欣賞、感激;commensurate 同量的。

8.Major Alfred Rose was the first African American_was hired in the police department in Amherst County, Virginia.

(A) who (B) with whom (C) that (D) to whom

ANS: C

NOTE:先行詞African American前有the first,後面的關係代名詞必須使用that。

更新時間: 2018/03/20 | 點閱: 254 | 下載:

  • 版權所有:淡江時報社
  • 電話:02-26250584
  • 傳真:02-26214169
  • 建議使用 Chrome 瀏覽器