第 1066 期 趨勢巨流河 2018/05/21

【多益大勝利】

●李金安(英文系講師)

1.If you joined the program by phone, you need to create a unique User Name and Password in order to _your account.

(A) access (B) accessory (C) accessible (D) accessorize

ANS: A

NOTE: (A) 動詞,使用;(B) 名詞,飾品;(C) 形容詞,可接近的;(D) 動詞,裝飾。

2.The problem here is that some of these files are _ and renamed.

(A) duplicating (B) duplicated (C) duplication (D) duplicator

ANS: B

NOTE: 空格要填「複製」的動詞,配合are形成被動語態。

3.Like it or not, we need to take the _ and set the record straight.

(A) capacity (B) warning (C) glimpse (D) initiative

ANS: D

NOTE: 片語take the initiative → 主動發起。Set the record straight → 澄清事實、說明真相。Like it or not → 不管你喜歡與否。

4.The CEO went on to detail interim measures which include the _ of ten extra beds at Carlow District Hospital.

(A) expertise (B) conductor (C) provision (D) negotiation

ANS: C

NOTE: (A) 專業知識;(B) 領導人;(C) 提供;(D) 協商;interim measures →臨時措施。

5.The news of winning the national championship_ the students.

(A) excited (B) was excited (C) was exciting (D) excite

ANS: A

NOTE: 得冠軍的消息『主動』使學生興奮,事情當主詞時,本句為主動語態。

6.Complimentary breakfast _ between 7:00 a.m. and 9:00 a.m. every morning

(A) serve (B) were served (C) will serve (D) is served

ANS: D

NOTE: 免費早餐是『被』提供,所以是被動語態。

7.Housing _ is an important issue, especially in many urban areas where housing prices are higher.

(A) affordability (B) physique (C) reinforcement (D) submission

ANS: A

NOTE: (A) 名詞片語 housing affordability → 住宅負擔能力;(B) 體格;(C) 強化;(D) 屈服

8.This is a small family restaurant. The quality of the meals never_. It is always excellent.

(A) varied (B) are varied (C) varies (D) have varied

ANS: C

NOTE: 動詞vary意指「變化、偏離」;the quality never varies表示品質永遠都一樣不會變;主詞是the quality為單數。

更新時間: 2018/05/20 | 點閱: 117 | 下載:

  • 版權所有:淡江時報社
  • 電話:02-26250584
  • 傳真:02-26214169
  • 建議使用 Chrome 瀏覽器