第 1064 期 趨勢巨流河 2018/04/30

【多益大勝利】

●李金安(英文系講師)

1.The lawyer who represents all the plaintiffs_in his complaint that his clients are seeking at least $750,000 in damages.

(A) say (B) says (C) are saying (D) is saying

ANS: B

NOTE: who represents all the plaintiffs是形容詞子句修飾the lawyer,本句主詞是the lawyer,空格為動詞,現在簡單式、第三人稱單數。

2.A 2% rate of inflation _____for the next 2 years.

(A) is expected (B) is expecting (C) will expect (D) has expected

ANS: A

NOTE: 主詞a 2% rate of inflation沒有生命,是「被預期」,要用被動語態。inflation通貨膨脹。

3.Not a single watch is allowed to pass over the shop counter unless it _____personally by the representatives.

(A) will inspect (B) will be inspected (C) has been inspecting (D) has been inspected

ANS: D

NOTE: 現在完成式的被動語態。手錶是被檢查,已經被檢查完後,才能上櫃。

4.You won’t be able to move forward if you don’t know _____ the clients can afford.

(A) which (B) who (C) whom (D) what

ANS: D

NOTE: what the clients can afford為名詞子句(疑問詞+主詞+動詞),後半句為「如果你不知道顧客買得起的物品是什麼」。

5.Choosing _____ to retire is an important and personal decision. No matter the age you retire, contact Social Security in advance to learn your choices.

(A) when (B) who (C) where (D) how

ANS: A

NOTE: 名詞片語(疑問詞+to+動詞) when to retire符合下一句「無論幾歲退休」的語意。片語in advance事先。

6.The question lies in _____ wind and solar farms will be encouraged with tax credits and other incentives.

(A) whatever (B) whether (C) why (D) whenever

ANS: B

NOTE: whether引導名詞子句,表示「是否」。Whatever無論什麼東西、whenever無論什麼時候。Tax credit稅收抵免、incentive鼓勵、動機。Wind and solar farms風力及太陽能發電廠。

7.I got a teacher discount at the hotel _____ the convention was held for the three day event.

(A) which (B) that (C) where (D) why

ANS: C

NOTE: where是關係副詞,表示at the hotel。後半句為「在那間舉行三天會議的飯店」。Convention會議。

8.The speaker _____ presentation I heard after lunch was very good.

(A) who (B) what (C) which (D) whose

ANS: D

NOTE: 關係代名詞的所有格whose代替the speaker’s,整句為「我午餐後聽的那場演講的講者很厲害。」

9.Adam not only excels at fishing _____ works hard to be a good friend.

(A) in addition to (B) as well as (C) but also (D) together with

ANS: C

NOTE: not only ~ but also~ → 不只…而且…

10.Pakistan creates it nuclear policy independently and will neither develop _____ change it on the orders of the United States

(A) or (B) but (C) and (D) nor

ANS: D

NOTE: neither ~ nor ~ → 不會…也不會…

更新時間: 2018/04/22 | 點閱: 234 | 下載:

  • 版權所有:淡江時報社
  • 電話:02-26250584
  • 傳真:02-26214169
  • 建議使用 Chrome 瀏覽器